EXTINDEREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE APA SI APA UZATA ÎN JUDETUL DOLJ

Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dolj” este un proiect finantat prin POS Mediu care vizeaza reabilitarea generala si extinderea infrastructurii de alimentare cu apa si apa uzata din Judetul Dolj. Lucrarile de investitii din aria proiectului acopera noua sisteme zonale de alimentare cu apa si canalizare, investitiile fiind realizate in Craiova, Calafat, Bailesti, Calarasi, Bechet, Filiasi, Segarcea, Poiana Mare, Dabuleni. In cadrul proiectului de investitie sunt implementate 13 contracte de lucrari, trei dintre acestea fiind executate de MITLIV EXIM S.R.L in asociere cu TMUCB SA, pentru extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare in Municipiul Craiova si in asociere cu EMIT Ercole Marelli Impianti Tecnologici S.p.A, pentru reabilitarea Statiei de tratare Isalnita si constructia de Colectoare de transfer si Statii de epurare regionale la Rastu Nou si Bechet.

In ceea ce priveste extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare in Municipiul Craiova, valoarea contractului a fost de 59.236.889,79 lei fara TVA, iar durata de executie a contractului a fost de 24 de luni. Investitiile derulate in cadrul proiectului, au vizat imbunatatirea sistemului de distributie a apei potabile si a sistemului de canalizare la nivelul Municipiului Craiova, prin reabilitarea a 34 de km de retea de apa, pe lungimea carora sunt executate aproape 4000 de bransamente si prin lucrari de extindere si reabilitare a 72 de km de retea de colectare a apelor uzate, in Cartierele Romanescu si Bariera Valcii, totalizand un numar de 7000 de racorduri la consumatori. Conform contractului, s-au realizat o statie de pompare a apei uzate si conducta de refulare aferenta acestei pe strada Noua din cartierul Romanescu si 5 statii de pompare a apelor uzate in cartierul Bariera Valcii, mai precis in strada Gradinari, strada Jieni, Alunului, Ramuri si Aleea Cantonului. Cea de-a doua etapa a proiectului „Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in Judetul Dolj”, a fost finalizata si a avut ca obiect “Reabilitarea statiei de tratare Isalnita”, in cadrul caruia s-au executat lucrari de reabilitare a instalatiilor de tratare care deservesc alimentarea cu apa a Municipiului Craiova. Contractul cu o valoare de 36.108.747,14 lei, fara TVA, si termen de executiei de 22 de luni, a fost realizat in totalitate de MITLIV.

Lucrarile de reabilitare la Statia de tratare Isalnita constat in:

  • reabilitarea statiei de pompare a apei brute
  • reabilitarea/reconstructia camerelor de distributie
  • reconstructia decantoarelor 1 si 2, precum si reabilitarea decantoarelor 3 si 4
  • reabilitarea celor 14 filtre gravitationale
  • demolarea sau reabilitarea facilitatilor de preparare a sulfatului de aluminiu si a celorlalte cladiri pentru reactivi
  • reabilitarea statiei de pompare a apei tratate
  • inlocuirea tuturor instalatiilor mecanice, electrice si auxiliarelor
  • integrarea in sistemul SCADA
  • echipare laborator statie de tratare
  • proiectarea, executia lucrarilor si punerea in functiune a instalatiilor
  • Colectoarele de transfer se desfasoara pe o lungime totala de 33 km, din care aproximativ 20 km cu conducte de refulare prin pompare.
  • Statiile de epurare, cu capacitate echivalenta pentru 30.000 de locuitori, au constat in proiectarea si executia urmatoarelor elemente:

– o statie pompare admisie ape uzate

– o treapta epurare mecanica

– o treapta epurare biologica (bazine si instalatii de aerare)

– un decantor final

– obiecte auxiliare cladire administrativa, (cladire pentru camera suflantelor, camera electrica)

 • Pe langa executia efectiva a lucrarilor, antreprenorul a asigurat pentru o perioada de trei luni, testarea si punerea in functiune a echipamentelor, au existat de asemenea programe de instruire a personalului de exploatare si intretinere, din partea Operatorului.

In cadrul proiectului “CL 10 – Colectoare de transfer si Statii de epurare regionale la Rastu Nou si Bechet”, cu o valoare de 64,538,125 lei, fara TVA, s-a realizat, de catre Asocierea S.C. MITLIV EXIM S.R.L. si E.M.I.T. Spa Italia, lucrari de proiectare si executie statie de epurare Rastu Nou si Bechet, colectoare de transfer si 5 statii de pompare ape uzate. Pana in prezent lucrarea fiind realizata in proportie de 100%.

Detalii Proiect

 • Reablitat : 72 km
 • Realizare : 24 luni
 • Valoare : 59.236.889,79